Biológiai növényvédelem

Ökológiai

fenntarthatóság

 

Családi kertészetünkben a bilogógiai növényvédelem mellett minimális vegyszerfehasználás történik biztosítva a hosszú távon is fenntartható és rentábilis modern zöldségtermesztés elvét. Elkötelezettek vagyunk a természet értékeinek és a vevőink egészségének maximális megőrzésére, ezért a paradicsomtermesztés során igyekszünk az olyan technológiákat megismerni és alkalmazni, amely amellett, hogy biztosítja az elvárt hozamot és a vásárlók elvárásait, a környezetünket sem károsítják. Korszerű, nagylégterű üvegházainkan optimálisak a környezeti tényezők, ezért gombaölőszerek használata is csak ritkán indokolt. A kertészeti telep fűtéséhez szükséges hőenergiát, megújuló energiából biomassza kazánokkal, az elektromos áramot napelemekkel állítjuk elő. Az alábbiakban szeretnénk Önnek bemutatni és megismertetni Önökkel azokat technológiákat, melyet Ter-Kert Bt. a paradicsomtermszetés során használ, ezzel is növelve a bizalmat a húsparadicsom iránt, mely megvásárlásával nemcsak, hogy egészséges terméket visz haza otthonánba, de 100%-ban magyar vállalkozást is támogat.

Kártevők elleni

Védekezés

Macrolophus pygmaeus

A "Predátor"

A Macrolophus pygmaeus elfogyasztja a liszteske minden alakját, takácsatkát, molykártevők tojásait, (ide tartozik a Tuta absoluta is), és nem utolsó sorban a levéltetveket és aknázó légy lárvákat. A hatásmechanizmust a fenti videót mutatja be szemléletesen.

IMG-OUR
IMG-OUR
Encasia formosa

fürkészdarázs

A fürkészdarázs egy parazitoid, a liszteske lárvákat parazitálja. A két faj együtt oldja meg a liszteske elleni védekezést.

Poszméhes

Beporzás

Jó termés érdekében a paradicsom virágainak beporzásához segítség kell. A paradicsom virágait csak a poszméhek tudják beporozni. A jobb kötődés érdekében az idegen virágpor átvitelével tökéletesebb a beporzás. Az érett virágokat az illatuk alapján azonnal megtalálják és gyűjtőmunkájuk során elvégzik a kertész számára oly fontos beporzást. A videón a folyamat látható.

Kertészetünk a biológiai nővényvédelmet a Szentes-Bio Kft. közreműködésével végzi ( www.szentesbio.hu) , amely a holland Koppert cég hivatalos forgalmazója , az alkalmazott biológiai növényvédelmi rendszerekről tanúsítványt állít ki, mely tanúsítvány igazolja, hogy a Ter-Kert Bt. lajosmizsei kertészetében a gyártó cég előírásait betartva alkalmazzuk a biológiai növényvédelmet. Tanúsítvány letöltése.

IMG-OUR
Kókuszrost

a természetes táptalaj

Az intenzív termelés manapság már mindenhol a talaj kizárásával történik. Ezen a területen is elsődleges szempont volt számunkra a környezettudatos termesztés, ezért is választottuk a folyamatosan megújuló kókuszrostot a Pro Horto Kft.-től, ami szerves termesztőközegként a növény számára optimális mértékben biztosítja a vizet és a tápanyagot. A termesztés végeztével könnyen újrahasznosítható, ezáltal nem jelent környezetterhelést az elhelyezése.